10 kişilik
90 dakika
Kolay
1 Çay Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Ilık Su
1 Adet Yumurta
1 Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Çay Kaşığı Tuz
Alabildiği Kadar Selva Un
İçi İçin;
Dilediğiniz Miktarda Ceviz
Üzeri İçin;
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Dolusu Tereyağı
Açmak İçin;
Göz Kararı Nişasta ve Selva Un
Şerbeti İçin;
4 Su Bardağı Su
4 Su Bardağı Şeker
1-2 Damla Limon
Yumurta, su, süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, ve Selva Unu bir kaba alıp 7 -8 dk hamur elde edene kadar yoğurup hamurdan yaklaşık beze yapın. Bezelerin yapışmamasını sağlamak için nişasta serperek bezeleri çok büyütmeden açın. Açtığınız hamur yapraklarının yapışmamasını sağlamak için arasına yağlı kağıt veya mutfak poşeti koyarak buzdolabında 1 gece dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamur yapraklarını tek tek nişasta serperek incecik olacak şekilde açın. Hamur kenarlarının düzgün görünmesi için kenarları biraz kesin. Açtığınız yufkanın üzerine ceviz serpip bir oklava vasıtasıyla yufkayı rulo şeklinde sarın. Yufkanın uçlarından hafif bastırarak yufkayı büzüştürüp oklavayı yufkanın içinden çekip alın. Hazırladığınız baklavayı fırın tepsisine dizin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzeri için tereyağı ve sıvı yağı kaynatıp yağ karışımı ılıyınca baklavanın üzerine yağı gezdirin. Baklavayı önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dk pişirip fırını 150 derece alıp 20 dakika pişirin. Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu kaynatıp şerbet kıvamı alınca bir iki damla limon suyu sıkıp 5 dakika kadar daha şerbeti kaynatın. Soğuk baklavaya sıcak şerbet dökerek baklavanın şerbeti çekmesini bekleyip bayramda misafirlerinize ikram edin.