KIRMIZI KADİFE KEKİ


KİŞİ SAYISI

8 kişilik

PİŞME SÜRESİ

45 dakika

ZORLUK DERECESİ

Kolay

Malzemeler

Kek için;
4 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
4 Yemek Kaşığı Kırmızı Pancar Tozu veya Püresi
2,5 Su Bardağı Selva Un
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması için;
200 gr Labne Peyniri
200 gr Krema
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
 

Hazırlanışı

4 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Yumurta aklarını şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Oda ısısındaki süt ile sirkeyi karıştırıp kek harcına yavaş yavaş ilave edin. Çırpmaya devam ederek sıvı yağı ilave edin. Selva un, kakao, kırmızı pancar tozu ve kabartma tozunu ilave edip önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbında önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kekin kreması için labne peyniri, krema ve pudra şekerini mikserle iyice krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Keki ortadan ikiye kesip üzerine ufalamak için içinden biraz kek kesin. Kekin arasına ve üzerine krema sürüp içinden kestiğiniz kek parçalarını kremanın üzerine süs olarak serpin. Buzdolabında yarım gün bekletip servis edin.