8 kişilik
45 dakika
Kolay
Şerbeti İçin;
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
Birkaç Damla Limon Suyu
Revanisi İçin;
4 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Selva İrmik
2,5 Su Bardağı Selva Un
1 Su Bardağı Mavi Haşhaş
1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin;
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Soğuk Süt
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Şerbet kıvamına gelince birkaç damla limon sıkıp 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Revani için yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve Selva İrmiği ekleyip karıştırın. Selva Unu ve kabartma tozunu ekleyip fırına dayanıklı dikdörtgen bir cam tepside önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak revaniye soğuk şerbeti dökün. Şerbetin iyice çekmesi için 1-2 saat tatlınızı dinlendirin. Kremşanti ve sütü çırparak elde ettiğiniz kremayı tatlının üzerine sürün. Tatlıyı dilimleyip servis edin.