KAVALA KURABİYESİ


KİŞİ SAYISI

8 kişilik

PİŞME SÜRESİ

45 dakika

ZORLUK DERECESİ

Kolay

Malzemeler

250 gr Oda Isısında Tereyağı
1 Su Bardağı Dövülmüş Badem
1 Su Bardağı Selva Un
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Selva Un
Üzeri İçin
Pudra Şekeri

Hazırlanışı

1 su bardağı  dövülmüş bademi bir tavada kavurun tavadan alıp soğumaya bırakın. Aynı tavanın biraz soğumasını bekleyip 1 su bardağı unu kısık ateşte unu yakmamaya özen göstererek kavurun ve unu soğumaya bırakın. Kurabiye hamuru için tereyağı ve pudra şekerini bir mikser ile homojen bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kavrulmuş badem, kavrulmuş un, kabarma tozu ve Selva Unu ekleyip hamuru yoğurun. Bir merdane ile hamuru 2 cm kalınlığında açıp ay şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip fırın tepsisine dizin. Kurabiyeleriniz çok ince olmamalı. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar kurabiyeleri pişirin. Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Not: Ay şekilli kurabiye kalıbınız yok ise su bardağı ile ay şekli verebilirsiniz.