8 kişilik
25 dakika
Kolay
500 gr Selva İrmik
250 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık (arzu edilirse)
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Süt
1 Su bardağı Su
Sade dondurma
Bir tencerede süt, su ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar kısık ateşte ısıtıp ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede dolmalık fıstık, Selva irmik ve tereyağını, irmiklerin rengi koyulaşana kadar tahta bir kaşık ile sürekli karıştırarak iyice kavurun. Süt-su şeker karışımıyla hazırladığınız şerbeti çok dikkatli bir şekilde ekleyin. Dikkat edin şerbet sıçrayıp sizi yakmasın. İrmik helvasını karıştırarak pilav kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp irmik helvasını yarım saat kadar dinlendirin. Küçük bir kasenin yarısına kadar helva doldurup 1-2 top dondurma koyun, dondurmanın üzerini kapatacak kadar irmik helvası koyup bir tabağa ters çevirip servis edin.