Lezzetli Makarnalarının sırrı baharatlarda gizlidir. Sadece bir tutam karabiber ile dünyanın en güzel makarnasını yapabilirsiniz. baharatları ideal oranlarda kullanmak, hangi sosa hamgi makarnanın yakışacağını bilmek makarna pişirmenin ustalık seviyesidir. Aşağıda bazı ipuçlarını paylaşıyoruz.
Karabiber: Spaghettiye en çok yakışan baharattır. Karabiber yağı sever, zeytinyağı ve tereyağı ile birleştiğinde nefis kokusu ve lezzetiyle spaghettinin lezzetine lezzet katar. Peynirli soslara çok yakışan karabiberi taze çekilmiş veya değirmende öğütüp hemen kullanmanız baharatın aroma ve lezzetinin makarnaya geçmesini kolaylaştırır.
Kimyon: Makarnada kullanımı riskli baharatlardan biridir. Miktarını doğru ayarlamazsanız makarna sosunun tadını değiştirebilir. Doğru miktarda kullanımı ile muhteşemdir. Gastronomik bir deneyim için öğütülmemiş kimyon tohumlarını sos tenceresinde biraz kavurup aromasının iyice çıkmasını sağlayın. Sonra sosun diğer malzemelerini ekleyin. Kimyon kıymalı soslara, patates gibi nişastası bol sebzeler içeren soslara yakışır. Domates ve ıspanakla birleştiğinde bir tutam kimyon, spesiyal makarnanızın gizli sırrı olabilir.
Pul Biber: Ne kadar acı sevdiğinize bağlı olarak kullanımı değişebilir. Makarnanın servis aşamasında eklenirse güzel bir sunum ve lezzet çeşnisi olabilir.
Kişniş: Kişniş hem taze hem tohum haliyle makarnaya çok farklı bir tat verir. Tohum kişnişi sosun yağ ile kavrulduğu aşamada eklerseniz hem aromatik tadını sos verir hem de makarnayı yerken ağızda patlayan kişniş taneleri damağınızı şaşırtır. Tabi kişnişi fazla abartmamak ve bazı insanların kişnişin tadını sevmediğini unutmamak lazım.
Zerdeçal: Sapsarı rengi ile dikkat çeken zerdeçal hem makarnanın rengini sarıya çevirir hem de lezzet ve şifası ile beğeninizi kazanabilir. Makarnanın haşlama suyuna biraz zerdeçal eklerseniz neon sarısı makarna elde edersiniz. Kremalı ve tavuklu makarna soslarına da zerdeçal çok yakışır.
Zencefil: Makarna soslarınıza taze zencefil ve toz zencefili kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 diş sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyip bol sebzeli makarnalar pişirip sağlık ve lezzetle tüketebilirsiniz. Hint ve Uzakdoğu yemeklerini sevenler için zencefilli ve zerdeçallı makarna sosları
Karışım Baharatlar: Curry, Garam Masala, Kajun baharatı gibi baharatların ideal oranda karışımı ile elde edilen baharatlar makarna soslarında lezzet verici olarak kullanılabilir. Sevdiğiniz baharatları damak tadınıza göre karıştırarak kendi makarna baharat karışımınızı oluşturabilirsiniz.
Sumak: Sumak kendine has ekşi lezzeti ile yoğurtlu makarna çeşitlerinde kullanılabilir. Şehriye ile yapılan çorbalara ekşi bir lezzet vermek için tercih edilebilir.