PESTO SOSLU SPAGHETTİ


KİŞİ SAYISI

4 kişilik

PİŞME SÜRESİ

15 dakika

ZORLUK DERECESİ

Kolay

Malzemeler

1 Paket Selva Spaghetti

1 Demet Fesleğen

2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı

2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar 

1 Çay Bardağı Zeytinyağı

Tuz

 

Hazırlanışı

Selva Spaghetti’yi paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp süzün. Pesto sos için 1 demet fesleğeni yapraklayın. Fesleğen yapraklarını, 2 yemek kaşığı çam fıstığı ( ceviz de olur), 2 yemek kaşığı parmesan peynirini ( eski kaşar veya tulum peyniri de olabilir) mutfak robotunda çekin. 1 çay bardağı zeytinyağını da yavaş yavaş pesto sosa ilave edip sosunuzu püre kıvamına gelinceye mutfak robotunda çekin. Bir sos tenceresinde Selva Spaghetti, 2- 3 yemek kaşığı kadar makarnanın haşlama suyu ve pesto sosunu karıştırın. Dilerseniz fesleğen yaprakları ve dövülmüş dolmalık fıstık ile Selva makarnanızı servis edebilirsiniz.
Sürdürülebilir Not: Fesleğen saplarını atmayın. Bahçenize dikerseniz ya da su dolu bir bardağa koyarsanız fesleğen yaprak verecektir.