4 kişilik
15 dakika
Kolay
1 Paket Selva Spaghetti
1 Demet Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Selva Spaghetti’yi paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp süzün. Pesto sos için 1 demet fesleğeni yapraklayın. Fesleğen yapraklarını, 2 yemek kaşığı çam fıstığı ( ceviz de olur), 2 yemek kaşığı parmesan peynirini ( eski kaşar veya tulum peyniri de olabilir) mutfak robotunda çekin. 1 çay bardağı zeytinyağını da yavaş yavaş pesto sosa ilave edip sosunuzu püre kıvamına gelinceye mutfak robotunda çekin. Bir sos tenceresinde Selva Spaghetti, 2- 3 yemek kaşığı kadar makarnanın haşlama suyu ve pesto sosunu karıştırın. Dilerseniz fesleğen yaprakları ve dövülmüş dolmalık fıstık ile Selva makarnanızı servis edebilirsiniz.
Sürdürülebilir Not: Fesleğen saplarını atmayın. Bahçenize dikerseniz ya da su dolu bir bardağa koyarsanız fesleğen yaprak verecektir.