4 kişilik
25 dakika
Kolay
1 paket Selva Kalem Makarna
1 Kutu Krema
2 Adet Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Pul Biber, Tuz, Karabiber
4 Yaprak Marul
1 Adet Rendelenmiş Havuç
Kiraz Domates
1 paket Selva Penne/ Kalem makarnayı paketin üzerindeki tariften 2 dakika daha az süreyle haşlayıp süzün. kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Krema kaynamaya başlayınca kekik, tuz karabiber ve haşlanmış makarnayı ilave edip iyice karıştırın 2 dakika pişirin.
Acılı Tavuk için; tavuk göğsünü jülyen (ince uzun) doğrayın. 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, pul biber, tuz, karabiber 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker ile marine edip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Tavukları kızgın bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında soteleyin.
Salata için dilediğiniz marul yaprakları, rendelenmiş havucu karıştırıp kiraz domateslerle süsleyin. Dilediğiniz ince uzun bir tabağa makarna, tavuk ve salatayı yan yana alarak servis edin.