TAVUK RÜYASI MAKARNA


KİŞİ SAYISI

4 kişilik

PİŞME SÜRESİ

25 dakika

ZORLUK DERECESİ

Kolay

Malzemeler

1 paket Selva Kalem Makarna

1 Kutu Krema

2 Adet Tavuk Göğsü

2 Yemek Kaşığı Yoğurt

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

2 Yemek Kaşığı Tereyağı 

2 Diş Dövülmüş Sarımsak 

1 Tatlı Kaşığı Şeker

Pul Biber, Tuz, Karabiber

4 Yaprak Marul

1 Adet Rendelenmiş Havuç

Kiraz Domates

 

 

Hazırlanışı

1 paket Selva Penne/ Kalem makarnayı paketin üzerindeki tariften 2 dakika daha az süreyle haşlayıp süzün. kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Krema kaynamaya başlayınca kekik, tuz karabiber ve haşlanmış makarnayı ilave edip iyice karıştırın 2 dakika pişirin.


Acılı Tavuk için; tavuk göğsünü jülyen (ince uzun) doğrayın. 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, pul biber, tuz, karabiber 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker ile marine edip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Tavukları kızgın bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında soteleyin.
Salata için dilediğiniz marul yaprakları, rendelenmiş havucu karıştırıp kiraz domateslerle süsleyin. Dilediğiniz ince uzun bir tabağa makarna, tavuk ve salatayı yan yana alarak servis edin.