FIRIN MAKARNA


KİŞİ SAYISI

4 kişilik

PİŞME SÜRESİ

45 dakika

ZORLUK DERECESİ

Kolay

Malzemeler

1 Paket Selva Fırın Makarna

2 Yemek Kaşığı Un 

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

4 Su Bardağı Süt

1 Tutam Muskat Rendesi

1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

 

Hazırlanışı

Selva Fırın makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp süzün. Beşamel sos için 2 yemek kaşığı un ile 2 yemek kaşığı tereyağını kavurun sürekli karıştırarak 4 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuz ve dilerseniz rendelenmiş bir tutam muskatı da sosa ekleyin. Sosunuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırına dayanıklı cam bir tepsiye Selva fırın makarnayı ve üzerine beşamel sosu ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini fırın makarnanın üzerine serpin. Önceden ısınmış 180 derece fırında, fırın makarnanın üzeri iyice kızarana kadar pişirin.